Kolonen var lång när ett trettiotal fordon lämnade Friluftcentralen för resa till Norrmesunda 231 där vi stämt träff med Jörgen Byström och hans traktorer. Färdvägen gick över Västerhus-Gottne och Norrmesunda, blandat asfalt och grusväg. Oundvikligt att inte nämna vädret en sån här gång, vi är ju så väderberoende. Rapporten sade regn mot senare delen av kvällen, vi hann med att beskåda traktorerna och samlas kring kaffekoppen ute i det fria när några regndroppar landade på huvudet. I takt med att regnet ökade så droppade vi iväg hemåt. 

Jörgen är lycklig ägare till 27 traktorer varav 25 går att starta och köra. Läs mer i Veteran Aktuellt nästa nummer. 

 

10 juli   Håkan Nordin 

Solen strålade från en klarblå himmel över Fårön i kväll, där ett drygt trettiotal bilar parkerade i grönskan runt föreningshuset vid Fårölottens koloniområde. Föreningens medlemmar hade bullat upp med hamburgare och ett magnifikt fikabord - godsaker som vi avnjöt ute i solskenet. Mätta och belåtna gick vi sedan på upptäcktsfärd bland de små, mysiga kolonistugorna och beundrade de fantastiska trädgårdarna runtomkring - det sedvanliga bilsurret blev idag också uppblandat med blomstersurr :). Vilken blomsterprakt, och vilken fanstastisk möda och kärlek som är nedlagd, både på stugor och i rabatter. Stort tack till Fårölottens Koloniträdgårdsförening för gott fika och trevligt sällskap, och för att vi fick komma och hälsa på. Vi kommer gärna på besök nästa sommar också 🙂

 

Dagens lördagskörning lockade 25 deltagare med fordon från 1925 till modernare varianter. Vilket sagolikt fint väder vi hade i dag. Lycklig vinnare av dagens tävling blev Ola Åberg. Nu siktar vi fram emot augusti körningen den 10:e.

Onsdag igen och Fikakväll på Café Mobacken.
En fin sommarkväll med många fina fordon, mycket besökare och gott fika/mat.
Här några bilder från kvällen.

Lite växlande väder på dagen idag, lite sol, några mörka moln, lite åska, tidvis ordentligt med regn, men när kvällen kom och det blev dags för samling, lyste solen från en nästan klarblå himmel. Ett drygt tjugotal fordon parkerade på gräsplanen nedanför Norrfjärdens kyrkstugor, gamla bekanta, men också ett antal nya ansikten och fordon - kul att ni vill vara med i vårt gäng! Vi dukade upp vår picknick, fikade, grillade, surrade och mådde gott i solskenet. På hemvägen gjorde några av oss en avstickare, och hälsade på i ett mycket trevligt garage i närheten. Fina lokaler och mycket att titta på - Tack för kaffet och rundturen!

Kvällen blev inte så långvarig. Vi som var tidiga hann precis duka upp och äta vår medhavda picknick, sedan började himlen att läcka. Trots regnet blev det ändå ett trettiotal fordon som passerade parken - vissa lite längre stund, vissa lite kortare. Några tappra åskådare hann också förbi för att titta och prata bil med oss, innan regnet tilltog och vi fick söka oss till torrare miljöer. Nåja, man kan inte ha tur med vädret varje gång. Vi ses igen nästa Torsdag - samma tid, samma plats.

Några bilder från vår fikakväll på Café Mobacken.
Många fina bilar, god mat och trevligt sällskap. Flera bilar som inte varit med tidigare, alltid trevligt med nya bekantskaper.