Utflykt till Motorkafé I Sidensjö - juli 2023

Onsdag kväll den 26 juli utflykt till Sidensjö bygdegård och deras Motorcafé. Sedvanlig träff på Friluftcentralen, avgång 18.00. Själv genade jag från stugan i Sunnansjö och fick mobilisera ett väldigt tålamod för att ansluta i Sidensjö. Kön av ”gammelbilar” ville aldrig ta slut, satt lugnt och imponerades av alla fordon, den ene finare än den andra. När det äntligen blev min tur åkte jag direkt till parkeringen, var nyfiken på hur många bilar som fanns där. Inte lätt att räkna så många fordon i tre led, blev avbruten ett antal gånger, någon som hejade och sa några ord då var det till att börja om igen.

Så småningom kom jag fram till att ett sextiotal fordon embarkerade uppställningsplatsen. En mäktig syn med så många samlade på ett ställe, det tar en tid att vandra runt och syna alla.

Serveringspersonalen fick jobb hårt till kaffe, korv och hamburgare försäljningen, köerna var långa. Allt utlöpte väl i det fina vädret.

Onsdagen före alltså den 19 juli var resmålet Grundsunda Hembygdsgård med i stort sett fint väder bortsett ifrån några regnskurar som gav lite spänning åt kvällen. Ett drygt fyrtiotal bilar samlades samt ett tiotal motorcyklar från ÖMCC. Kaffe med dopp och ovanligt nog serverades det våfflor. En lyckad kväll trots regnskurar.

Text och bild: Håkan Nordin

Sextio fordon tar plats

Jonas Nybergs pampiga Cadillac 1960

Folksamt och trivsamt