Utflykt till Köpmanholmens Bruksmuseum och Herrgårdsparken

DSC01105Vi hade verkligen tur med vädret denna afton med strålande sol och behaglig värme. Med sedvanlig gemensam samling på Själevads friluftscentral kl 18.00 var det proppfullt på parkeringen inför avfärd. Arne tog täten och sedan var ekipagen i rullning mot Köpmanholmen. Vid Bjästa slalombacke fick fotografen tillfälle att ta några bilder innan alla var framme vid Bruksmuseét.

Till denna utflykt hade drygt 60 bilar samlats och stämningen var topp! Här blev vi mottagen av "disponent Gustaf Hedberg" (Tommy Thelin) och hans "bokhållare" (Magnus Näslund) som sedan tog med oss alla 39 som var intresserad av att få veta något om brukets historia. Och det var något säkert många av oss som uppskattade mycket med den professionella guidningen. Vid slutet av turen fick vi också bekanta oss med "fru Ingeborg Hedberg" (Helen Byström) som berättade om vad hon hade bidragit med under sin tid. Hon var bl. a. med om att starta Köpmanholmens Trädgårdsodlarförening och Sveriges första daghem/fritidsgård i sitt slag, "Solgården."

För alla andra som inte deltog i guidningen, passade på att fika och mingla på området vid café "Svea."

Det blev en riktigt lyckad kväll med vädret och så många som hade samlats till denna utflykt till Köpmanholmens bruksmuseum!