Vid avslutande Gammliaträffen 2023 var det "knökfullt" som det kallas. En fin ljummen höstkväll med många glada miner och flera diskussioner hur sommaren har varit, vi ser en längtan till kommande års träffar och får se var vi hamnar att kunna träffas. Volvo PV-klubben deltog med ett stort antal fordon, här ser vi en utveckling som vuxit fram under året i samarbete med UVS på Gammlia, att få märkesklubbar att marknadsföra sig på en uppställningsyta bredvid vårt informationsbord på vår gemensamma fordonsträff, det har visat sig vara ett lyckat koncept. Ett stort tack till alla som har varit med på årets resa att arrangera och delta vid Gammliaträffarna 2023.

logga

Kontaktpersoner för TwoWheelers i Luleå.
Kenneth Johansson. 070-3246308
Kenneth Öberg. obergk7@gmail.com
  

 

 

 

Träffarna från 2008-2012.  

Träffar åren 2013 / 2014.
Träffarna från året 2015.
Träffarna från året 2016.
Träffarna från året 2017.
Träffarna från året 2018.
Träffarna från året 2019.
Träffarna från året 2020.
Träffarna från året 2021.
Träffarna från året 2022.

Träffarna från året 2023

  

 

 

Vi har västar när du åker med oss för högre säkerhet i trafiken.

Använd varselväst när du åker Mc för högre säkerhet i trafiken.

 

 

 

Mopedträffen 29 juni 2017.

 

Träffar 2023.

 

 

   Träffar 2022

 

 

         

 Vi kör säsongens träffar  även iår och håller avstånd.

 Träffar 2021.

 

 

 

 

 Träffar 2020.

 

 

 

 Träffar 2019.

 

 

 Genomförda träffar säsongen 2018.

 

 

 

 

 Några av våra träffar Säsongen  2017.

 


En mycket trevlig dag i Tvärålund där flera medlemmar från Umeå och Lycksele sammanstrålade och trivdes med flera hundra besökare på Tvärålundsdagen. Byn hade ordnat loppis, underhållning, bad, hamburgare, utställning av veteranfordon mm. Vi ser fram emot kommande år, tack för ett trevligt arrangemang.

Lördagskörningen i Umeå den 10 juni hölls i strålande sol men med en del vind i ryggen. Det blev 17 fordon med totalt 37 tävlande som genomförde körningen på ca 50 km (beroende på eget vägval) då den enda kontroll som var spikad var målgången, alla andra kontroller fick tas i vilken ordning som helst. Efter körningen bjöd sektionen på grillat vid Laxhoppet i Stornorrfors, där minirallyt vanns av Gunnar Lindberg. Vi tackar för att ni som kom tyckte det var en trevlig tillställning.

Vi hälsar motorhistoriskt intresserade varmt välkomna till nästa lördagskörning den 8 juli.

 

 

 

Under torsdagens garagebesök var vi ett tjugotal medlemmar från Umeåsektionen som hälsade på Christer Karlsson i Fällforsån. Han har en stor samling av det mesta från leksaker, nostalgiskyltar, mopeder, veteranbilar och pågående projekt i en mycket trevlig garagemiljö. Vi tackar för ett trevligt besök.

 

En kvällsträff där Gunnar Sjöström botaniserat bland gamla svart-vita bilder till modernare i färg och gamla filmer från utställningar och körningar filmade med super 8 som konverterats till nyare bildformat. Det känns bra att någon har tagit sig tid att scanna in gamla Super 8 filmer ty de förstörs ju med tiden. Materialet kom från mitten av 1960-talet till 2020-talet, träffen avslutades med visning av världsrekordförsöket 1969 i Umeå att montera en T-Ford på tid inför 5000 åskådare. Vi återkommer med mer information kring denna händelse.

bildvisning gamla bilder NMH

vi fick bland annat se gamla filmer från utställningar och körningar filmade med super 8 som konverterats till nyare bildformat

Några bilder från moderklubbens årsmöte 25 mars i Umeå. Vi var först på ett mycket trevligt besök på det uppdaterade skoter och mcmuseet Eliza som numera innehåller många mopeder-, motorcyklar och snöskotrar. Årsmötet hölls sedan på Scandic Syd efter en välsmakande lunch, där Curt Edvinsson tog över ordförandeskapet och Håkan Nordin avtackades efter 19 års tjänstgöring (han fortsätter numera i redaktionskommittén)