Säsongsavslutning 1/9 2021 Friluftscentralen

Så var den mycket korta och snabba säsongen till ända och visst går tiden fort. Det är bara att hoppas att kommande säsong blir bättre än 2021 med mer aktiviteter. Vid de fåtal aktiviteter som har varit så har stämningen varit god och många gick "man ur huse" på Friluftscentralens sista träff för i år.

Innan träffens egentliga start klockan 18.00 hade merparten av fordonen samlats 30 minuter innan och för att inte tala om folksamlingen vid grillplatsen. Kanske var det det goda hamburgarna som lockade? Alla 150 hamburgare gick åt, så nog fick grillmästarna flippa hamburgare så det stod härliga till! Det skall tilläggas att det var anpassat efter hälsomyndighetens alla regler. Inga kramar eller vänskapliga pussar på kinden utbyttes.

Uppskattningsvis 60-70 fordon med sina respektive ägare stod prydligt uppställda och det minglades och pratades både förgasare och lufttryck och vilka skruvar man har skickat efter, dock inte från Wish... Ett trevligt inslag var den långväga besökaren från Schweiz som hade träffat en medlem från Järveds Båtklubb i Lofoten (eller om det var lägre norröver) och tipsade om denna träff. Han ställde givetvis upp med sin fina Land Rover, med vilken han har företagit tre resor genom landet upp till Lofoten men denna gång gick resan via Finland.

Med sin Land Rover har han även varit till Island vid två tillfällen där han också fick motta pris vid båda tillfällen, vilket slag av pris är obekant. Alla nöjda och glada med kvällen och nog hade det varit gemytligt med lite kubbspel och tipsrunda men det får vi ta vid ett annat tillfälle.

Till sist vill jag påminna om att hålla utkik efter filmen från avslutningen, hälsar redaktören vördsamt för VeteranAktuellt. Dessutom min avsaknad av kunskapen om alla veteranfordon med dess årsmodell och märke, vilket ni säkert har uppmärksammat vid ett flertal tillfällen. Ha en trevlig höst och vinter så syns vi till våren igen!