Örnstråket 2023 - text o bild

Den tjugosjunde upplagan av Örnstråket, 2023 blev en lyckad tillställning på alla sätt och vis, även vädermässigt. Bra sa några rallyåkande att det inte är för varmt, de gamla trotjänarna tål värme lika lite som vi åldriga förare. Ett lätt regn precis vid prisutdelningens början skyndade på den proceduren, en avslutning på rallyt som kändes nästan lite komiskt.

Nittionio fordon kämpade om segerpokalen och efter tolv mils körning i naturskön miljö med tvång att besvara tio frågor utsågs en segrare. Rallyräven Mikael Jardstam, nu menas rally på riktigt, alltså fortkörning, som han också sysslar med segrade och är regerande mästare till nästa år. Mikaels 45poäng var en poäng mer än tvåan Hans Grundström och en poäng därefter kom Georg Lindström från Gideå.

Lars Wiklund, Arnäsvall , Ford A 1930 tog sig runt med utmärkt högakning. Som publik blir man en aning stressad över att inte hinna titta på alla olika fordon, de är det som är det roliga, alla olika märken, storlek och modeller, man får ligga i.

Fikauppehållet i Grindnäset samlade en hel del människor som beskådade och beundrade bilarna, särskilt jänkarna som till sin storlek tar allt blickfång till sig.

I väntan på nästa års rally, träffs vi på Friluftscentralen på onsdagar, kolla på hemsidan, väl mött.

Text och foto: Håkan Nordin, samt foto: Einar Härdin

 

Ford i lantlig miljö

Priset för bästa tidsenliga klädsel tillföll fr.v. Ulrika Vallin-Rowa, Håkan Rowa, Britt Grundström samt Hans Grundström.

Poliskontroll-nej

Lars Wiklund, Arnäsvall , Ford A 1930 tog sig runt med utmärkt högakning.

Lars Nylund-prisutdelare

Pristagarna: fr.v med pokalen Segraren Mikael Jardstam Banafjäl , nästa med pokalen tvåan Hans Grundströms hustru Britt samt till h: trean Georg Lindström Gideå.