Kaliforniaresan 17-27 oktober 2015 / Einar Härdin

usa-resanKaliforniaresan 17-27 oktober 2015
Åkte tåg från Ö-vik på fredag 16 oktober kl. 23:05. Framme på Arlanda lördag 17 oktober kl. 06:00. Jag har sovit 2 timmar. Vi ska träffas kl. 08:00 på Arlanda. De första som jag träffade var 4 st. från Göteborg. Efter att vi checkat in så tog vi en öl tillsammans med de övriga.

lördag den 17 oktober kl.10:25, flög från Arlanda till Newark och bytte där flygplan som sedan tog oss till Los Angeles. På flygplatsen i Newark, efter att vi checkat in så blev det en öl tillsammans med 2 st. från Östersund och Micke från Brunflo. Billy från Wheels satt med också. Vi landade 19:35 Kalifornisk tid (nu ligger vi 9 timmar före svensk tid). Därefter blev det buss till första hotellet, Best Western Diamond Bar i Pomona. Vi checkar in 21:30, efter 20 timmars resa.

Söndag 18 oktober. Pomona Swap Meet. När vi kom tillbaka till hotellet så blev det vila, bad och några öl vid poolen.

Måndag 19 oktober. Besök på So-Cal Speed Shop, Walden Speed Shop, NHRA Motorsport Museum och Mooneyes. Efter det så checkade vi in på nästa hotell, The Waterfront Beach Resort A Hilton Hotel i Huntington Beach.

Tisdag 20 oktober. I dag på förmiddagen har vi promenerat till bl.a. piren i Huntington Beach. Kl. 12 åkte vi till Chip Foose och sedan till Classic Industries. Vid 17-tiden tar jag ett snabbdopp i havet, livsfarligt pga tidvattnet. Går sedan till poolen och tar en öl med några av kompisarna.

Onsdag 21 oktober. I dag besökte vi South Coast Plaza Shopping Mall. Efter det så checka vi in på tredje hotellet, Hilton garden Inn i Hollywood. På kvällen åt vi på Hard Rock Café.

Torsdag 22 oktober. Guidad busstur till bl.a. Venice Beach, Piren i Santa Monica och Hollywood.

Fredag 23 oktober. Jag och Micke går och tittar på några butiker i Hollywood, Micke köper kläder. Kl. 12 tar vi taxi till Mickes kompis Leif och kollar på Mickes bilar, en 1964 Ford Fairlane och en 1967 Ford Mustang.

Lördag 24 oktober. Buss till Hot Rod Reunion i Bakersfield. På kvällen checkar vi in på fjärde och sista hotellet, Hotel Rosedale i Bakersfield.

Söndag 25 oktober. Går till hotellet bredvid och filmar en -41 Willys Coupe. Pratar med en amerikan som frågar var jag kommer ifrån. Han har en -57 Chevrolet low rider.

Buss till Hot Rod Reunion i Bakersfield. På kvällen, som är sista kvällen, går vi ut och äter tillsammans allihop. När vi ska gå tillbaka till hotellet så träffar jag och Micke på fyra ”gubbar” i min ålder, ute på parkeringen, som bjöd oss på öl. När jag berättat vilka amerikanare som jag har frågade den ena "Are you a millionaire?"

Måndag 26 oktober. Buss från hotellet i Bakersfield till flygplatsen i Los Angeles och därefter flyg till Chicago. Där byter vi sedan flyg till Arlanda. Vid incheckningen i LA så blev mitt handbagage stoppat p.g.a. mina säkerhetsbälten. Men efter att jag visa dem så gick det bra.

Vi landar i Stockholm tisdag 27 oktober kl.11:10. Min resväska hade blivit öppnat och kollat i LA. När jag sedan ska gå igenom tullen på Arlanda så blir jag stoppad. Tulltjänstemannen frågar var jag varit? I USA svarar jag. Då frågar han var i USA? Jag svarar jag att jag varit på en gruppresa med tidningen Wheels magazine. Då fick jag passera. Jag får sedan vänta på mitt tåg som går kl.17:30. Är hemma på gården kl. 22:30, efter en resa på 30 timmar.

Vi var ett jättebra gäng som åkte. Resan var värt de pengar den kostade, 27900 kr. Alla nätter i USA sov jag lite, ca: 5 timmar/natt. När kom hem tog det ca: 1 vecka innan jag hade återhämtat mig.

Söndag 18 oktober. Pomona Swap Meet. 

Måndag 19 oktober Besök på So-Cal Speed Shop, Walden Speed Shop, NHRA Motorsport Museum och Mooneyes. 

Tisdag 20 oktoberChip Foose och Classic Industries.

Lördag 24 oktober - Hot Rod Reunion i Bakersfield.